Uutiset

Ilmoittaudu 28.2.21 mennessä edullisin hinnoin

Nyt on aika toimia, edullisempi ilmoittautumisporras Fin5-Suunnistusviikolle Posiolle ja Kuusamoon 11.-16.7.2021 päättyy 28.2.21 mennessä. Seuraava ilmoittautumisporras on 31.5.21 ja jälki-ilmoittautuminen 23.6.21 mennessä.

Ilmoittaudu tästä

Täältä näet jo ilmoittautuneet sarjoittain ja seuroittain

Nähdään kesällä – tervetuloa 🙂

 

Tavoitteena terveysturvallinen tapahtuma

Fin5 2021- Suunnistusviikon (11-16.7.)  yksi tavoite on tietenkin terveysturvallinen tapahtuma.

– Yksi tapa väljentää ihmisvirtoja edelleen samalla alueella on pidentää lähtöaikatauluja metsään, Suunnistusviikon pääsihteeri Seppo Linjakumpu kertoo.

Tämän syksyn SM-suunnistustapahtumissa on ollut jopa 1600 suunnistajaa ja lähtöaikataulujen pidentäminen on ollut yksi tapa tuoda kisapaikalle väljyyttä. Loppukesän aikana pidetyissä kansallisissa suunnistuskilpailuissa lähtöajat eivät ole myöskään olleet välttämättä sarjoittain peräkkäin vaan seuroittain.

Suomen Suunnistusliitto on lisäksi suositellut esimerkiksi lähtöalueen väljyyden lisäämistä ja osalle sarjoista on lisätty myös etämaaleja, joita nähtiin muun muassa keskimatkan SM-kisoissa. Yleensä Fin5-Suunnistusviikolla onkin jo 5 eri lähtöä ja 5 eri maalia. Tosin kaikki maalikarsinat ovat olleet vierekkäin.

Lisäksi suunnistajia ei kannusteta olemaan pitkään kilpailukeskuksen alueella, pikemminkin päinvastoin. SM-sprintissä suunnistuskarttoja ei jaettukaan kilpailijoille kilpailun jälkeen, vaan jokainen sai tulostaa itse karttansa jälkikäteen.

Tämä vähensi varmasti turhaa hengailua kilpailukeskuksen alueella ja mahdollisti myös lähtöaikataulujen väljentämisen kun SM-sprintin A- ja B-finaalien lähdöt oli porrastettu reilun neljän tunnin ajalle. Lisäksi jonoutumista karttapussien jakopaikalle ei silloin tullut ollenkaan.

Lisää kokemusta kisajärjestäjille terveysturvallisten kisojen järjestämisestä tuo marraskuun lopussa Kuusamossa pidettävä maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn maailmancup-kilpailu Ruka Nordic, joka järjestetään ilman yleisöä.

On aika suunnata katse jo ensi kesään

Kun tulevana viikonloppuna kilpaillaan vielä suunnistuksen erikoispitkän matkan SM-kilpailuissa Orivedellä, odotetaan Koillismaalla jo lumen tuloa.  Katse on jo tiukasti suunnattuna ensi kesään Posiolla ja Kuusamossa suunnistettavalle Fin5-Suunnistusviikolle 11-16.7.2021. 

-Kesäkausi on nyt ohi, seuraava kilpailullinen tapahtuma ja välietappi KEV:n suunnistusjaostolla on vuodenvaihteen hiihtosuunnistuskilpailut Petäjälammen maastossa (1-3.1.21), jossa kilpaillaan sprintissä, keskimatkalla ja sprinttiviestissä.

– Sitten katse on vielä tarkemmin tulevan kesän suurtapahtumassa, KEV:n suunnistusjaoston puuhamies ja Fin5 2021-Suunnistusviikon pääsihteeri Seppo Linjakumpu kertoo.

Fin5-2021 suunnistusviikon osalta syksyn aikana on valmisteltu rastipisteitä ja päivitetty myös karttoja, siltä osin jos sinne viime kesän aikana on tullut muutoksia esimerkiksi harvennushakkuiden muodossa.

– Järjestelytoimikunnan seuraava kokous on viikon päästä, missä pidetään tilannekartoitus ja suunnataan katse seuraaviin toimenpiteisiin.

– Tulevan talven aikana vastuuhenkilöt valmistelee ja kukin tiimi hankkii esimerkiksi riittävän talkooväen paikalle, Linjakumpu linjaa Posion Pyrinnön ja Kuusamon Erä-Veikkojen yhteishanketta.

 

Liki 200 suunnistajaa fiilisteli upeissa juoksumaastoissa

Liki 200 suunnistajaa fiilisteli upeissa juoksumaastoissa

– Oli hyvä päätös iltarastiviikolle, kun liki 200 suunnistajaa fiilisteli upeissa juoksumaastoissa ja tuntuivat olevan tyytyväisiä viikon antiin. Järjestäjät saivat myös hyvää kokemusta kuntorastijärjestelyistä Rastilippu-Navisport-tekniikalla, Fin5 2021-suunnistusviikon pääsihteeri Seppo Linjakumpu iloitsi.

A-radan nopeimmat olivat Aapo Maasilta ja Laura Ahonen.

Pe 10.7 tulokset ja väliajat Rastilippu-palvelussa

Kiitos kaikille Posion ja Kuusamon Iltarastiviikon 5.7-10.7.2020 osallistujille ja talkoolaisille 🙂

Iltarastiviikon kaikki tulokset kootusti löydät täältä.

Lisää kuvia ja tunnelmia myös facebookistainstagrammista ja twitteristä. Sinne voit laittaa myös omat terveisesi Koillismaan loma- ja suunnistusviikosta.

Nähdään taas – viimeistään Fin5 2021-Suunnistusviikolla Posiolla ja Kuusamossa 11.-16.7.2021 🙂

Iltarastiviikon huipennus pe 10.7 Kuusamo

 

pe 10.7 Kuusamo/Vasaravaaran kartta, lähdöt klo 17-18.30! Ratamestarina Kimmo Karjalainen

Opastus: Opastus alkaa 12,8 kilometriä Kuusamo-Rovaniementieltä (tien numero 81) ja vasemmalle kääntyvä metsäautotie, jota pitkin 1,6km.

Tarkka osoite: lähtö ja maali, Vasarakankaantie 58, 93999 Kuusamo

Mukana myös labyrinttisuunnistus lapsille. Seuraohjaaja paikalla, joten voit jättää kouluikäiset lapset hänen valvontaansa siksi aikaa, kun itse suunnistat!

A-rata, 6,4 km- 15 rastia
B1-rata, 4,4 km- 13 rastia
B2-rata, 3,4 km- 8 rastia
C-rata, 1,6 km- 6 rastia
D-rata, 1,0 km-6 rastia

Ratamestarin terveiset:

A ja B1 radoille tiedossa vaarankuvetta kiivettäväksi ja lisäksi mahtavaa juoksumaastoa kuivilla kankailla. Lyhyemmät radat kuivassa kangasmaastossa. D rata tukeutuu vahvasti tieuriin ja lähtö on lähempänä karttojen myyntipistettä, joten vanhempi voi halutessaan käydä kaksi ensimäistä rastia juniorin kanssa ennen omaa lähtöpaikkaa.

Tuloslinkki

 Näin toimitaan perjantaina:

 1. Maksa karttamaksu ja mahdollinen vuokraemit teltassa (tai näytä kuittia puhelimesta)
 2. Ota itse oikea kartta ämpäristä
 3. Rekisteröi emit lähtöpaikalla
 4. Suunnista
 5. Muista emitin luku myös maalissa


Erityisohjeet Kuusamossa:

A-, B- ja C-radat. Mukana myös labyrinttisuunnistus ja perjantaina helppo D-rata lapsille. Seuraohjaaja paikalla, joten voit jättää kouluikäiset lapset hänen valvontaansa siksi aikaa, kun itse suunnistat! Tässä toki joudutaan tarvittaessa porrastamaan lähtöjä, jos paljon lapsia jäämässä yhtä aikaa valvontaan.

Kuusamon iltarastimaksu 6e/kerta, emit-vuokra 1e/kerta. Maksu käteisellä paikan päällä tai tilisiirtoa käyttäen (viestikenttään iltarastimaksu,päiväys ja nimi/nimet). Voit näyttää maksukuittia puhelimesta.

KEV:n Suunnistusjaoston tilinumero: OP FI67 519407 2010 8591 (OKOYFIHH)

 

Erityisohjeet koronan vuoksi:

Toimitaan yhdessä vastuullisesti ja varmistetaan kaikille turvallinen suunnistus:

 • ei tulla sairaana rasteille
 • yskitään oikein
 • pidetään turvaetäisyydet (myös maastossa)
 • huomioidaan riskiryhmät
 • leimataan rasteilla niin, että vain emit-kortti koskettaa leimasinta
 • kun kosketat yhteisiä pintoja tai olet aivastanut tms niin käytäthän käsidesiä (omaa tai järjestäjien)

Lisäksi:

Posio-rastit tiistaisin koko kesän alkaen klo 17.00

Pölkkyrastit Kuusamossa keskiviikkoisin koko kesän alkaen klo 17.00

Omatoimirastit paikoillaan heinä-elokuun ajan Kuusamossa ja Posiolla


Fin5-Suunnistusviikko 2021 suunnistetaan 11-16.7.2021 Posiolla ja Kuusamossa

Kisasivut: https://2021.fin5.fi/

Meidät löydät myös facebookistainstagrammista ja twitteristä

Tervetuloa 😀

 

Keskiviikkona 289 suunnistajaa iltarasteilla + labyrinttiläiset

Suunnistajien runsas osallistujamäärä jatkoi kasvamistaan keskiviikon Kuusamon Pölkkyrasteilla kun maastossa etsi illan aikana rasteja 289 suunnistajaa. Lisäksi tapahtumapaikalla oli lapsille oma labyrinttirata.

– Kiitokset kaikille osallistujille kärsivällisyydestä, vaikka välillä piti jonottaa kymmeniä metrejä rekisteröitymiseen ja silti kukaan ei näyttänyt synkkää naamaa. Osanottajamäärä yllätti järjestäjät ja perjantaille lupaamme enemmän karttoja ja paljon nopeampaa rekisteröitymisjärjestelyä.

A-lyhyen nopeimmat olivat tänään Olli-Jussi Korpinen ja Mirka Haataja ja A-pitkän Ville Repo ja Katja von Schoultz.

Tulokset väliaikoineen

Näin toimitaan perjantaina:

 1. Maksa karttamaksu ja mahdollinen vuokraemit teltassa (tai näytä kuittia puhelimesta)
 2. Ota itse oikea kartta ämpäristä
 3. Rekisteröi emit lähtöpaikalla
 4. Suunnista
 5. Muista emitin luku myös maalissa

A-pitkä lisätty tämän illan iltarasteille

8.7 Pohjois-Kuusamo/Kumpuvaaran kartta, lähdöt klo 17-18.30 Ratamestarina Tuomo Heikkinen

Opastus: Kemijärventien ja Juumantie risteys. Tarkka osoite on Juumantie 36, Kuusamo.

Ajo-ohje: Opastus Juumantietä 3,6 km

Mukana myös labyrinttisuunnistus lapsille. Seuraohjaaja paikalla, joten voit jättää kouluikäiset lapset hänen valvontaansa siksi aikaa, kun itse suunnistat!

A-pitkä 6,4 km 17 rastia
A-rata 5,1 km- 15 rastia
B-rata 3,4 km- 13 rastia
C-rata, 0,9 km- 6 rastia

HUOM! Suunnistajan Kauppa mukana kisapaikalla; käykääpä ostamassa suunnistustarvikkeita!

Ratamestarin terveiset:
Nyt löytyy kaikkea. Mäkeä, toisin paikoin peitteistä. Suota on vähän.

Tarkemmat ohjeet täältä

Tuloslinkki

Iltarastiviikon tulokset (päivitetty 11.7.20)

Iltarastiviikon 5-10.7.2020 tulossivu

Karttoja, kuvia, tunnelmia ja pohdintaa löydät ja voit myös itse lisätä facebookinstagram ja twitter


Posio-rastit su 5.7

Sunnuntain iltarasteilla kirjattiin pienistä sadekuuroista huolimatta 150 suunnistajaa. Lisäksi omatoimirastikarttoja meni kaupaksi kivasti :).

A1-radan nopein oli Pekka Hyvönen ja naisten nopein Anna-Sofia Fagerlund. A2-radalla pohjat kellottivat Janne Hänninen ja Ella Nurmi.

-Valitettavasti nettisivuille tulevia väliaikoja ei ole, pahoittelut siitä. Ajanottotietokone ei tunnistanut lukijaleimasimia, vaikka viime viikolla toimikin moitteetta ja MTR ei suostunut antamaan ulos kuin 66 kilpailijan tiedot, joten väliaikojakaan ei sitten ole.

Kaikille tulostettiin väliajat kuitenkin kisapaikalla ja tuloksia löytyy nettisivujen lisäksi myös tulevan viikon Lapin Kansasta, Posiolla ilmestyvästä Kuriirista ja Koillissanomista. 🙂

Tulokset


Posio-rastit ti 7.7

Pekka Hyvönen jatkoi vakuuttavaa menoaan sunnuntailta ja nappasi nopeimman ajan myös tämän illan Posio-rastien A-pitkän radalla.  Naisten nopein A-pitkällä oli Katja von Schoultz. 
A-lyhyen radan nopeiten selvittivät puolestaan Jere ja Laura Ahonen Kangasalalta. Kaiken kaikkiaan 172 innokasta suunnistajaa mukana 🙌

Tulokset

Väliajat


Kuusamon Pölkkyrastit ke 8.7

Suunnistajien runsas osallistujamäärä jatkoi kasvamistaan keskiviikon Kuusamon Pölkkyrasteilla kun maastossa etsi illan aikana rasteja peräti 289 suunnistajaa. Lisäksi tapahtumapaikalla oli lapsille oma labyrinttirata.

– Kiitokset kaikille osallistujille kärsivällisyydestä, vaikka välillä piti jonottaa kymmeniä metrejä rekisteröitymiseen ja silti kukaan ei näyttänyt synkkää naamaa. Osanottajamäärä yllätti järjestäjät ja perjantaille lupaamme enemmän karttoja ja paljon nopeampaa rekisteröitymisjärjestelyä.

A-lyhyen nopeimmat olivat tänään Olli-Jussi Korpinen ja Mirka Haataja ja A-pitkän Ville Repo ja Katja von Schoultz.

Ke 8.7 tulokset ja väliajat Rastilippu-palvelussa

 


Kuusamon Pölkkyrastit pe 10.7

Liki 200 suunnistajaa fiilisteli upeissa juoksumaastoissa

– Oli hyvä päätös iltarastiviikolle, kun liki 200 suunnistajaa fiilisteli upeissa juoksumaastoissa ja tuntuivat olevan tyytyväisiä viikon antiin. Järjestäjät saivat myös hyvää kokemusta kuntorastijärjestelyistä Rastilippu-Navisport-tekniikalla, Fin5 2021-suunnistusviikon pääsihteeri Seppo Linjakumpu iloitsi.

A-radan nopeimmat olivat Aapo Maasilta ja Laura Ahonen.

Pe 10.7 tulokset ja väliajat Rastilippu-palvelussa


 

Suunnistajan kauppa mukana Iltarastiviikolla ke 8.7

Nyt on hyvä mahdollisuus täydentää suunnistustarvikkeita, kun Suunnistajan Kauppa on paikan päällä iltarasteilla Kuusamossa, Kumpuvaaran maisemissa keskiviikkona 8.7. klo 16 alkaen. Tervetuloa ostoksille!

Tarkemmat ohjeet Iltarastiviikkoon (päivitetty 8.7.20)

lltarastiviikko 5-10.7.2020

Karttalinkki iltarasteille ja omatoimirasteille löytyy täältä

su 5.7 Posio/Lapiosalmi, huom lähdöt klo 12-14! Ratamestarina Jarmo Pyhtinen

Lähtöjen ajat: 5.7.2020 klo 12:00 – 14:00
Paikka: Lapiosalmi

Kuntorastit sunnuntaina 5.7.2020 Lapiosalmen Kuumakankaalla.

A1-rata 7,0 km
A2-rata 5,5 km
B-rata 3,7 km
C-rata 1,1 km

Maasto lyhyimmillä radoilla kuivaa kangasta, pidemmillä radoilla myös jonkin verran suota.

Lähtöpaikka 14,3 km Ranuantietä Kuuleajärven tienhaarassa.

Linkki opaskartalle

Maastoon pääsee klo 12:00 – 14:00. Emit-leimaus.

Tervetuloa!

Tuloslinkki


ti 7.7 Posio/Kerkkämännikkö, lähdöt klo 17-18.30! Ratamestarina Esa Mursu

Aika: 7.7.2020 klo 17:00
Paikka: Kerkkämännikkö, Lauhkean tien päässä. 20km Posion keskustasta; ensin 8km Taivalkoskentietä, sitten 3km Ranuantietä ja vielä 9km Lauhkeantietä (loppuun asti). 1km huonokuntoista Pitkäkoskentietä. Jätä auto Lauhkean tien päähän tienvarteen. Kävele 1km lähtöpaikalle.

Lähtöpaikkalinkki

Kerkkämännikkö 7.7.2020

A-pitkä 7,6km/15 rastia
A-rata 5,2km/12 rastia
B-rata 4,4km/10 rastia
C-rata 1,7km/6 rastia

Kartan mittakaava 1:10 000 tai 1:7 5000
Kaikki radat A4 koossa.

Mukavaa kuivaa kangasta.

Huom. Alueella on myös omatoimirastien rastilippuja.

Posio-rastit järjestetään tiistaisin kesäkuun alusta syyskuun puoleen väliin asti. Maastoon voi lähteä klo 17-18.30. Lisätietoa Posio-rasteista löytyy täältä.

Tuloslinkki


ke 8.7 Pohjois-Kuusamo/Kumpuvaaran kartta, lähdöt klo 17-18.30! Ratamestarina Tuomo Heikkinen

Opastus: Kemijärventien ja Juumantie risteys. Tarkka osoite on Juumantie 36, Kuusamo.

Ajo-ohje: Opastus Juumantietä 3,6 km

Mukana myös labyrinttisuunnistus lapsille. Seuraohjaaja paikalla, joten voit jättää kouluikäiset lapset hänen valvontaansa siksi aikaa, kun itse suunnistat!

A-pitkä 6,4 km 17 rastia
A-rata 5,1 km- 15 rastia
B-rata 3,4 km- 13 rastia
C-rata, 0,9 km- 6 rastia

HUOM! Suunnistajan Kauppa mukana kisapaikalla; käykääpä ostamassa suunnistustarvikkeita!

Ratamestarin terveiset:
Nyt löytyy kaikkea. Mäkeä, toisin paikoin peitteistä. Suota on vähän. 🙂

Tuloslinkki


pe 10.7 Kuusamo/Vasaravaaran kartta, lähdöt klo 17-18.30! Ratamestarina Kimmo Karjalainen

Opastus: 12,8 kilometriä Rovaniementietä ja vasemmalle kääntyvä metsäautotie 1,6km.

Tarkka osoite: lähtö ja maali, Vasarakankaantie 58, 93999 Kuusamo

Mukana myös labyrinttisuunnistus lapsille. Seuraohjaaja paikalla, joten voit jättää kouluikäiset lapset hänen valvontaansa siksi aikaa, kun itse suunnistat!

Ajo-ohje: Rovaniementietä n. 13 km, josta opastus lähtöpaikalle.

A-rata, 6,4 km- 15 rastia
B1-rata, 4,4 km- 13 rastia
B2-rata, 3,4 km- 8 rastia
C-rata, 1,6 km- 6 rastia
D-rata, 1,0 km-6 rastia

Ratamestarin terveiset:

A ja B1 radoille tiedossa vaarankuvetta kiivettäväksi ja lisäksi mahtavaa juoksumaastoa kuivilla kankailla. Lyhyemmät radat kuivassa kangasmaastossa. D rata tukeutuu vahvasti tieuriin ja lähtö on lähempänä karttojen myyntipistettä, joten vanhempi voi halutessaan käydä kaksi ensimäistä rastia juniorin kanssa ennen omaa lähtöpaikkaa. 🙂

Tuloslinkki


Omatoimirastit:

Muiden maastojen harjoituskarttoja (omatoimirastikarttoja) saa ostettua myös Iltarastiviikon iltarastipaikoilta tai yhdyshenkilöiden kautta. Harjoituskarttojen hinta on 5€ (maksut käteisellä paikan päällä tai ennakkoon tilisiirrolla, voit näyttää maksukuittia puhelimesta).  Omatoimirastikarttojen rastit maastossa heinä-elokuun ajan!


Erityisohjeet Posiolla:

Ratoja on aloittelijoille, kuntoilijoille ja hiukan vaativimpia kilpailuhenkisille:
A-rata 5-6 km,
B-rata n. 4 km,
C-rata 1-2,5 km (helpohko).

Karttamaksu on 5,00 €/kerta ja emit-vuokra on 1 €/kerta. (Huom alle 16-vuotiaat ilmaiseksi tarkoittaa posiolaisia). Maksu käteisellä paikan päällä tai tilisiirrolla (viestikenttään iltarastimaksu, päiväys ja nimi/nimet). Voit näyttää maksukuittia puhelimesta.

Suunnistusjaoston tili: Op Posio FI 86 5359 0140 0255 17.

Posion kesän kuntorastikalenteri löytyy linkistä ratamestarivuorot.


Erityisohjeet Kuusamossa:

A-, B- ja C-radat. Mukana myös labyrinttisuunnistus ja perjantaina helppo D-rata lapsille. Seuraohjaaja paikalla, joten voit jättää kouluikäiset lapset hänen valvontaansa siksi aikaa, kun itse suunnistat! Tässä toki joudutaan tarvittaessa porrastamaan lähtöjä, jos paljon lapsia jäämässä yhtä aikaa valvontaan.

Kuusamon iltarastimaksu 6e/kerta, emit-vuokra 1e/kerta. Maksu käteisellä paikan päällä tai tilisiirtoa käyttäen (viestikenttään iltarastimaksu,päiväys ja nimi/nimet). Voit näyttää maksukuittia puhelimesta.

KEV:n Suunnistusjaoston tilinumero: OP FI67 519407 2010 8591 (OKOYFIHH)

Kuusamon kesän kuntorastikalenteri löytyy linkistä Pölkkyrastit


Erityisohjeet koronan vuoksi:

Toimitaan yhdessä vastuullisesti ja varmistetaan kaikille turvallinen suunnistus:

 • ei tulla sairaana rasteille
 • yskitään oikein
 • pidetään turvaetäisyydet (myös maastossa)
 • huomioidaan riskiryhmät
 • leimataan rasteilla niin, että vain emit-kortti koskettaa leimasinta
 • kun kosketat yhteisiä pintoja tai olet aivastanut tms niin käytäthän käsidesiä (omaa tai järjestäjien)

 

Lopuksi maltti on valttia, huomioithan liikenteessä myös porot ja hyttyset ja sen, että normaalisti iltarasteillamme käy 30-60 suunnistajaa kerrallaan. Tämän takia esimerkiksi Rastilippu-palvelu ei ole meillä vielä kaikkialla käytössä mutta tulossa on 😀

 

Tervetuloa 🙂