Uutiset

Tänään 28.2.21 ehtii vielä mukaan 2. ilmoittautumisportaan hinnoilla

Kuusamossa ja Posiolla 11-16.7 suunnistettavan Fin5-Suunnistusviikon järjestelyt ovat hyvässä käynnissä. Helmikuun lopussa 28.2. päättyy toinen edullisempi ilmoittautumisporras ja varsinainen ilmoittautuminen päättyy toukokuun lopussa 31.5. Toki kesäkuussakin ehtii jälki-ilmoittautuneena mukaan 23.6 mennessä sekä kuntosarjoissa vielä paikan päällä.

– Tällä hetkellä ilmoittautuneita kuntosuunnistajat mukaan lukien on 1040. Viime viikkoina on ilmoittautumiset taas lisääntyneet kun toinen ilmoittautumisporras lähestyy, kertoo Fin5-suunnistusviikon pääsihteeri Seppo Linjakumpu.

– Tottakai Covid-tautitilanne vaikuttaa ja terveysturvallisuus edellä menemme. Koillismaalla tautitilanne on onneksi ollut rauhallinen, joten olemme luottavaisia ja teemme suunnittelua yhdessä terveysviranomaisten kanssa, Linjakumpu kertoo.

Kokemusta terveysturvallisten kisojen järjestämisestä alueella on jo esimerkiksi Ruka Nordicista ja tulossa keväällä on myös 9-10.4 televisioitavat hiihdon Suomen Cupin finaalit Rukalla.

– Esimerkkinä miten toimitaan on se, että väljennetään päiviä, jolloin lähtöajat ovat pidemmällä aikavälillä. Lisäksi väljennetään lähtöalueita ja ravintolatoiminnat ovat todennäköisesti take away-systeemillä. Emme kasaa ihmisiä mihinkään paikkaan tiiviisti, Linjakumpu linjaa.

Ilmoittautumaan pääset täältä

Ilmoittaudu 28.2.21 mennessä edullisin hinnoin

Nyt on aika toimia, edullisempi ilmoittautumisporras Fin5-Suunnistusviikolle Posiolle ja Kuusamoon 11.-16.7.2021 päättyy 28.2.21 mennessä. Seuraava ilmoittautumisporras on 31.5.21 ja jälki-ilmoittautuminen 23.6.21 mennessä.

Ilmoittaudu tästä

Täältä näet jo ilmoittautuneet sarjoittain ja seuroittain

Nähdään kesällä – tervetuloa 🙂

 

Tavoitteena terveysturvallinen tapahtuma

Fin5 2021- Suunnistusviikon (11-16.7.)  yksi tavoite on tietenkin terveysturvallinen tapahtuma.

– Yksi tapa väljentää ihmisvirtoja edelleen samalla alueella on pidentää lähtöaikatauluja metsään, Suunnistusviikon pääsihteeri Seppo Linjakumpu kertoo.

Tämän syksyn SM-suunnistustapahtumissa on ollut jopa 1600 suunnistajaa ja lähtöaikataulujen pidentäminen on ollut yksi tapa tuoda kisapaikalle väljyyttä. Loppukesän aikana pidetyissä kansallisissa suunnistuskilpailuissa lähtöajat eivät ole myöskään olleet välttämättä sarjoittain peräkkäin vaan seuroittain.

Suomen Suunnistusliitto on lisäksi suositellut esimerkiksi lähtöalueen väljyyden lisäämistä ja osalle sarjoista on lisätty myös etämaaleja, joita nähtiin muun muassa keskimatkan SM-kisoissa. Yleensä Fin5-Suunnistusviikolla onkin jo 5 eri lähtöä ja 5 eri maalia. Tosin kaikki maalikarsinat ovat olleet vierekkäin.

Lisäksi suunnistajia ei kannusteta olemaan pitkään kilpailukeskuksen alueella, pikemminkin päinvastoin. SM-sprintissä suunnistuskarttoja ei jaettukaan kilpailijoille kilpailun jälkeen, vaan jokainen sai tulostaa itse karttansa jälkikäteen.

Tämä vähensi varmasti turhaa hengailua kilpailukeskuksen alueella ja mahdollisti myös lähtöaikataulujen väljentämisen kun SM-sprintin A- ja B-finaalien lähdöt oli porrastettu reilun neljän tunnin ajalle. Lisäksi jonoutumista karttapussien jakopaikalle ei silloin tullut ollenkaan.

Lisää kokemusta kisajärjestäjille terveysturvallisten kisojen järjestämisestä tuo marraskuun lopussa Kuusamossa pidettävä maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn maailmancup-kilpailu Ruka Nordic, joka järjestetään ilman yleisöä.

On aika suunnata katse jo ensi kesään

Kun tulevana viikonloppuna kilpaillaan vielä suunnistuksen erikoispitkän matkan SM-kilpailuissa Orivedellä, odotetaan Koillismaalla jo lumen tuloa.  Katse on jo tiukasti suunnattuna ensi kesään Posiolla ja Kuusamossa suunnistettavalle Fin5-Suunnistusviikolle 11-16.7.2021. 

-Kesäkausi on nyt ohi, seuraava kilpailullinen tapahtuma ja välietappi KEV:n suunnistusjaostolla on vuodenvaihteen hiihtosuunnistuskilpailut Petäjälammen maastossa (1-3.1.21), jossa kilpaillaan sprintissä, keskimatkalla ja sprinttiviestissä.

– Sitten katse on vielä tarkemmin tulevan kesän suurtapahtumassa, KEV:n suunnistusjaoston puuhamies ja Fin5 2021-Suunnistusviikon pääsihteeri Seppo Linjakumpu kertoo.

Fin5-2021 suunnistusviikon osalta syksyn aikana on valmisteltu rastipisteitä ja päivitetty myös karttoja, siltä osin jos sinne viime kesän aikana on tullut muutoksia esimerkiksi harvennushakkuiden muodossa.

– Järjestelytoimikunnan seuraava kokous on viikon päästä, missä pidetään tilannekartoitus ja suunnataan katse seuraaviin toimenpiteisiin.

– Tulevan talven aikana vastuuhenkilöt valmistelee ja kukin tiimi hankkii esimerkiksi riittävän talkooväen paikalle, Linjakumpu linjaa Posion Pyrinnön ja Kuusamon Erä-Veikkojen yhteishanketta.

 

Liki 200 suunnistajaa fiilisteli upeissa juoksumaastoissa

Liki 200 suunnistajaa fiilisteli upeissa juoksumaastoissa

– Oli hyvä päätös iltarastiviikolle, kun liki 200 suunnistajaa fiilisteli upeissa juoksumaastoissa ja tuntuivat olevan tyytyväisiä viikon antiin. Järjestäjät saivat myös hyvää kokemusta kuntorastijärjestelyistä Rastilippu-Navisport-tekniikalla, Fin5 2021-suunnistusviikon pääsihteeri Seppo Linjakumpu iloitsi.

A-radan nopeimmat olivat Aapo Maasilta ja Laura Ahonen.

Pe 10.7 tulokset ja väliajat Rastilippu-palvelussa

Kiitos kaikille Posion ja Kuusamon Iltarastiviikon 5.7-10.7.2020 osallistujille ja talkoolaisille 🙂

Iltarastiviikon kaikki tulokset kootusti löydät täältä.

Lisää kuvia ja tunnelmia myös facebookistainstagrammista ja twitteristä. Sinne voit laittaa myös omat terveisesi Koillismaan loma- ja suunnistusviikosta.

Nähdään taas – viimeistään Fin5 2021-Suunnistusviikolla Posiolla ja Kuusamossa 11.-16.7.2021 🙂

Iltarastiviikon huipennus pe 10.7 Kuusamo

 

pe 10.7 Kuusamo/Vasaravaaran kartta, lähdöt klo 17-18.30! Ratamestarina Kimmo Karjalainen

Opastus: Opastus alkaa 12,8 kilometriä Kuusamo-Rovaniementieltä (tien numero 81) ja vasemmalle kääntyvä metsäautotie, jota pitkin 1,6km.

Tarkka osoite: lähtö ja maali, Vasarakankaantie 58, 93999 Kuusamo

Mukana myös labyrinttisuunnistus lapsille. Seuraohjaaja paikalla, joten voit jättää kouluikäiset lapset hänen valvontaansa siksi aikaa, kun itse suunnistat!

A-rata, 6,4 km- 15 rastia
B1-rata, 4,4 km- 13 rastia
B2-rata, 3,4 km- 8 rastia
C-rata, 1,6 km- 6 rastia
D-rata, 1,0 km-6 rastia

Ratamestarin terveiset:

A ja B1 radoille tiedossa vaarankuvetta kiivettäväksi ja lisäksi mahtavaa juoksumaastoa kuivilla kankailla. Lyhyemmät radat kuivassa kangasmaastossa. D rata tukeutuu vahvasti tieuriin ja lähtö on lähempänä karttojen myyntipistettä, joten vanhempi voi halutessaan käydä kaksi ensimäistä rastia juniorin kanssa ennen omaa lähtöpaikkaa.

Tuloslinkki

 Näin toimitaan perjantaina:

 1. Maksa karttamaksu ja mahdollinen vuokraemit teltassa (tai näytä kuittia puhelimesta)
 2. Ota itse oikea kartta ämpäristä
 3. Rekisteröi emit lähtöpaikalla
 4. Suunnista
 5. Muista emitin luku myös maalissa


Erityisohjeet Kuusamossa:

A-, B- ja C-radat. Mukana myös labyrinttisuunnistus ja perjantaina helppo D-rata lapsille. Seuraohjaaja paikalla, joten voit jättää kouluikäiset lapset hänen valvontaansa siksi aikaa, kun itse suunnistat! Tässä toki joudutaan tarvittaessa porrastamaan lähtöjä, jos paljon lapsia jäämässä yhtä aikaa valvontaan.

Kuusamon iltarastimaksu 6e/kerta, emit-vuokra 1e/kerta. Maksu käteisellä paikan päällä tai tilisiirtoa käyttäen (viestikenttään iltarastimaksu,päiväys ja nimi/nimet). Voit näyttää maksukuittia puhelimesta.

KEV:n Suunnistusjaoston tilinumero: OP FI67 519407 2010 8591 (OKOYFIHH)

 

Erityisohjeet koronan vuoksi:

Toimitaan yhdessä vastuullisesti ja varmistetaan kaikille turvallinen suunnistus:

 • ei tulla sairaana rasteille
 • yskitään oikein
 • pidetään turvaetäisyydet (myös maastossa)
 • huomioidaan riskiryhmät
 • leimataan rasteilla niin, että vain emit-kortti koskettaa leimasinta
 • kun kosketat yhteisiä pintoja tai olet aivastanut tms niin käytäthän käsidesiä (omaa tai järjestäjien)

Lisäksi:

Posio-rastit tiistaisin koko kesän alkaen klo 17.00

Pölkkyrastit Kuusamossa keskiviikkoisin koko kesän alkaen klo 17.00

Omatoimirastit paikoillaan heinä-elokuun ajan Kuusamossa ja Posiolla


Fin5-Suunnistusviikko 2021 suunnistetaan 11-16.7.2021 Posiolla ja Kuusamossa

Kisasivut: https://2021.fin5.fi/

Meidät löydät myös facebookistainstagrammista ja twitteristä

Tervetuloa 😀

 

Keskiviikkona 289 suunnistajaa iltarasteilla + labyrinttiläiset

Suunnistajien runsas osallistujamäärä jatkoi kasvamistaan keskiviikon Kuusamon Pölkkyrasteilla kun maastossa etsi illan aikana rasteja 289 suunnistajaa. Lisäksi tapahtumapaikalla oli lapsille oma labyrinttirata.

– Kiitokset kaikille osallistujille kärsivällisyydestä, vaikka välillä piti jonottaa kymmeniä metrejä rekisteröitymiseen ja silti kukaan ei näyttänyt synkkää naamaa. Osanottajamäärä yllätti järjestäjät ja perjantaille lupaamme enemmän karttoja ja paljon nopeampaa rekisteröitymisjärjestelyä.

A-lyhyen nopeimmat olivat tänään Olli-Jussi Korpinen ja Mirka Haataja ja A-pitkän Ville Repo ja Katja von Schoultz.

Tulokset väliaikoineen

Näin toimitaan perjantaina:

 1. Maksa karttamaksu ja mahdollinen vuokraemit teltassa (tai näytä kuittia puhelimesta)
 2. Ota itse oikea kartta ämpäristä
 3. Rekisteröi emit lähtöpaikalla
 4. Suunnista
 5. Muista emitin luku myös maalissa

A-pitkä lisätty tämän illan iltarasteille

8.7 Pohjois-Kuusamo/Kumpuvaaran kartta, lähdöt klo 17-18.30 Ratamestarina Tuomo Heikkinen

Opastus: Kemijärventien ja Juumantie risteys. Tarkka osoite on Juumantie 36, Kuusamo.

Ajo-ohje: Opastus Juumantietä 3,6 km

Mukana myös labyrinttisuunnistus lapsille. Seuraohjaaja paikalla, joten voit jättää kouluikäiset lapset hänen valvontaansa siksi aikaa, kun itse suunnistat!

A-pitkä 6,4 km 17 rastia
A-rata 5,1 km- 15 rastia
B-rata 3,4 km- 13 rastia
C-rata, 0,9 km- 6 rastia

HUOM! Suunnistajan Kauppa mukana kisapaikalla; käykääpä ostamassa suunnistustarvikkeita!

Ratamestarin terveiset:
Nyt löytyy kaikkea. Mäkeä, toisin paikoin peitteistä. Suota on vähän.

Tarkemmat ohjeet täältä

Tuloslinkki

Iltarastiviikon tulokset (päivitetty 11.7.20)

Iltarastiviikon 5-10.7.2020 tulossivu

Karttoja, kuvia, tunnelmia ja pohdintaa löydät ja voit myös itse lisätä facebookinstagram ja twitter


Posio-rastit su 5.7

Sunnuntain iltarasteilla kirjattiin pienistä sadekuuroista huolimatta 150 suunnistajaa. Lisäksi omatoimirastikarttoja meni kaupaksi kivasti :).

A1-radan nopein oli Pekka Hyvönen ja naisten nopein Anna-Sofia Fagerlund. A2-radalla pohjat kellottivat Janne Hänninen ja Ella Nurmi.

-Valitettavasti nettisivuille tulevia väliaikoja ei ole, pahoittelut siitä. Ajanottotietokone ei tunnistanut lukijaleimasimia, vaikka viime viikolla toimikin moitteetta ja MTR ei suostunut antamaan ulos kuin 66 kilpailijan tiedot, joten väliaikojakaan ei sitten ole.

Kaikille tulostettiin väliajat kuitenkin kisapaikalla ja tuloksia löytyy nettisivujen lisäksi myös tulevan viikon Lapin Kansasta, Posiolla ilmestyvästä Kuriirista ja Koillissanomista. 🙂

Tulokset


Posio-rastit ti 7.7

Pekka Hyvönen jatkoi vakuuttavaa menoaan sunnuntailta ja nappasi nopeimman ajan myös tämän illan Posio-rastien A-pitkän radalla.  Naisten nopein A-pitkällä oli Katja von Schoultz. 
A-lyhyen radan nopeiten selvittivät puolestaan Jere ja Laura Ahonen Kangasalalta. Kaiken kaikkiaan 172 innokasta suunnistajaa mukana 🙌

Tulokset

Väliajat


Kuusamon Pölkkyrastit ke 8.7

Suunnistajien runsas osallistujamäärä jatkoi kasvamistaan keskiviikon Kuusamon Pölkkyrasteilla kun maastossa etsi illan aikana rasteja peräti 289 suunnistajaa. Lisäksi tapahtumapaikalla oli lapsille oma labyrinttirata.

– Kiitokset kaikille osallistujille kärsivällisyydestä, vaikka välillä piti jonottaa kymmeniä metrejä rekisteröitymiseen ja silti kukaan ei näyttänyt synkkää naamaa. Osanottajamäärä yllätti järjestäjät ja perjantaille lupaamme enemmän karttoja ja paljon nopeampaa rekisteröitymisjärjestelyä.

A-lyhyen nopeimmat olivat tänään Olli-Jussi Korpinen ja Mirka Haataja ja A-pitkän Ville Repo ja Katja von Schoultz.

Ke 8.7 tulokset ja väliajat Rastilippu-palvelussa

 


Kuusamon Pölkkyrastit pe 10.7

Liki 200 suunnistajaa fiilisteli upeissa juoksumaastoissa

– Oli hyvä päätös iltarastiviikolle, kun liki 200 suunnistajaa fiilisteli upeissa juoksumaastoissa ja tuntuivat olevan tyytyväisiä viikon antiin. Järjestäjät saivat myös hyvää kokemusta kuntorastijärjestelyistä Rastilippu-Navisport-tekniikalla, Fin5 2021-suunnistusviikon pääsihteeri Seppo Linjakumpu iloitsi.

A-radan nopeimmat olivat Aapo Maasilta ja Laura Ahonen.

Pe 10.7 tulokset ja väliajat Rastilippu-palvelussa


 

Suunnistajan kauppa mukana Iltarastiviikolla ke 8.7

Nyt on hyvä mahdollisuus täydentää suunnistustarvikkeita, kun Suunnistajan Kauppa on paikan päällä iltarasteilla Kuusamossa, Kumpuvaaran maisemissa keskiviikkona 8.7. klo 16 alkaen. Tervetuloa ostoksille!