Uutiset

H55A-sarjan matkojen tietoja muutettu 3.6.21

H55A-sarjan matkojen tietoja on muutettu 3.6.21. Päivitetyt matkatiedot (3.6.21) löytyvät täältä

Jo 1889 ilmoittautunutta Fin5-suunnistusviikolle – runsas osallistujamäärä eliittisarjoissa

Posiolla ja Kuusamossa järjestettävän Fin5-suunnistusviikon virallinen ilmoittautumisporras kilpailusarjoihin päättyi maanantaina. Osallistujamäärä kipusi lähelle 2000:tta, joista kilpasarjoissa on tällä hetkellä 1689 ilmoittautunutta ja avoimissa sarjoissa 200.

Ilmoittautumisia otetaan vieläkin vastaan, sillä kilpasarjojen jälki-ilmoittautuminen päättyy 23.6. Avoimissa sarjoissa virallinen ilmoittautuminen päättyy vasta 23.6 ja jälki-ilmoittautuminen 9.7.

Koronatilanteesta johtuen tänä vuonna ei paikan päällä pääse ilmoittautumaan avoimiin sarjoihin, eikä kisapaikalla ole tarjolla muun muassa muksula-palveluita eikä pesupaikkaa.

Kisajärjestäjien tavoite osallistujamäärille oli 1500-2500 välissä, joten tyytyväinen voi jo osallistujamääriin olla.

– Erityisesti ilahduttaa eliittisarjojen runsas osallistujamäärä. Miesten pääsarjassa on 56 osallistujaa ja naisissakin 38. Luvut ovat kovat ja meille tulee hyvä kisaviikko, iloitsee kisojen pääsihteeri Seppo Linjakumpu.

Eniten suunnistajia on tällä hetkellä H55A-sarjassa (67), H45A:ssa (64) ja H65A:ssa (63).  Suurin osallistujamäärä on tulossa Espoon Suunnasta (67), oululaisesta SK Pohjantähdestä (65) sekä Helsingin Suunnistajista (57).

Arkistokuva: Kun Kuusamossa viimeksi suunnistettiin Fin5-suunnistusviikkoa 2014 niin miesten pääsarjan voittoon ylsi Vehkalahden Veikkojen Tero Föhr. Föhr on mukana tälläkin kertaa runsaslukuisessa miesten pääsarjassa, jossa mukana on jo 56 suunnistajaa. Kuvaajana Asta Flöjt.

Julkaisuvapaa.

Vielä muutama tunti aikaa ilmoittautua kilpasarjoihin

Tässä vielä muistutus ilmoittautumisohjeista:

Koronavirustilanteesta johtuen Fin5 – suunnistusviikolle voivat osallistua vain ennakkoon ilmoittautuneet henkilöt. Paikan päällä ilmoittautuminen ei näin ollen ole mahdollista. Tästä johtuen huomioikaa seuraavat asiat:

Kilpasarjojen (H/D8-95) varsinainen ilmoittautumisporras päättyy ma 31.5.21 klo 23.59 ja jälki-ilmoittautuminen ke 23.6.2021 klo 23.59. Edellä mainitun ajan jälkeen emme voi ottaa enää ilmoittautumisia vastaan. Kilpasarjojen lähtölistat (ilman lähtöaikoja) löytyvät ilmoittautumisajan päätyttyä fin5 2021 -> Tulokset -sivulta.

Kilpasarjoissa on käytössä vapaat lähtöajat pois lukien H/D16-21E -sarjat. Tämä tarkoittaa sitä, että kilpasarjojen osallistujat voivat valita lähtöaikansa jokaiselle kisaviikon kilpailupäivälle 25.6. – 2.7. klo 23.59 välisenä aikana. Tämän jälkeen valitsematta jääneet lähtöajat määrätään satunnaisesti.

Eliittisarjoissa ei siis muista poiketen voi itse valita lähtöaikaansa, mutta eliittisarjojen lähtöajat julkaistaan  ennenkuin muiden sarjojen lähtöaikoja päästetään valitsemaan.

Lisäksi eliittisarjoissa ei ole tänä vuonna viimeisenä päivänä takaa-ajoa.


Avointen sarjojen kuntosuunnistuksen ennakkoilmoittautuminen päättyy ke 23.6.2021 klo 23.59. 

Avointen sarjojen ilmoittautuneet ovat nähtävissä fin5 2021.fi -> Tulokset -sivulla . Avointen sarjojen kuntosuunnistuksessa on käytössä vapaat lähtöajat, mikä tarkoittaa sitä, että avointen sarjojen kuntosuunnistajat pääsevät valitsemaan lähtöaikansa jokaiselle kisaviikon kilpailupäivälle 25.6. – 2.7. klo 23.59 välisenä aikana. Tämän jälkeen valitsematta jääneet lähtöajat määrätään satunnaisesti.

Avointen sarjojen jälki-ilmoittautuminen päättyy pe 9.7.2021 klo 23.59 – tämän jälkeen emme voi ottaa enää ilmoittautumisia vastaan ja paikan päällä ilmoittautuminen ei ole enää mahdollista. Lisäksi avoimiin sarjoihin jälki-ilmoittautuneille suunnistajille lähtöajat määrätään satunnaisesti.

Avointen sarjojen ratojen valinnasta tiedotetaan vielä myöhemmin.

 

Voit tarkistaa omat ilmoittautumistietosi seuraavasti:

  • Kilpasarjojen ilmoittautumiset löytyvät täältä.
  • Avointen sarjojen ilmoittautumiset löytyvät täältä
  • Ilmoittaudu mukaan kilpasarjoihin täältä
  • Ilmoittaudu mukaan avoimiin sarjoihin (kuntosarjat) täältä

Huom. myös rastilippu.fi-palvelu avoimia sarjoja varten on avautunut Fin5-suunnistusviikon osalta. Löydät palvelusta tietoa myös Kuusamon ja Posion iltarasteista.

Muista tarkistaa että ilmoittaudut kaikkiin haluamiisi osakilpailuihin tai koko viikolle.

Tee mahdolliset ilmoittautumismuutokset, seuratelttojen paikkavaraukset tai Rukan kisakylästä kilpailukeskuksiin tarvittavat bussikuljetusvaraukset 31.5.21 mennessä seppo.linjakumpu@kev.fi

Tarkennuksia Eliittisarjojen lähtöaikoihin

Eliittisarjoissa ei siis muista poiketen voi itse valita lähtöaikaansa, mutta eliittisarjojen lähtöajat julkaistaan  ennenkuin muiden sarjojen lähtöaikoja päästetään valitsemaan.

Lisäksi eliittisarjoissa ei ole tänä vuonna viimeisenä päivänä takaa-ajoa.

Infoa ulkomaalaisten suunnistajien Suomeen tulosta

Tällä hetkellä toukokuussa tieto on se, että Suomen rajat ovat kiinni.

–  Tällä hetkellä Suomeen ei pääse kuin perustellusta syystä ja suunnistusmatkailu ei toistaiseksi ole sellainen syy. Arviona on, että kesäkuun loppupuolella tiedetään voiko turistiliikenne avautua, arvioi Fin5-suunnistusviikon pääsihteeri Seppo Linjakumpu.

– Eli valitettavasti mitään varmuutta Suomeen pääsystä ei voida vielä antaa, Linjakumpu toteaa.

Ajankohtaista lisätietoa Suomen raja- ja koronatilanteesta löydät mm. Re-open Eu – applikaatiosta.

Jos on ulkomaalaisia ilmoittautuneita, jotka haluavat vielä odottaa miten tilanteelle niin käy, niin peruuntuminen käsitellään kesäkuussa toukokuun ehtojen mukaan. Tällöin peruminen maksaa 5e/henkilö/kilpailupäivä eli 25e/viikko. Jos on ryhmästä kysymys niin ensimmäisen henkilön jälkeen perumismaksu on 5e/henkilö/viikko.

Muiden kuin ulkomaalaisten kohdalla peruessa osallistumisen 31.5.21 jälkeen, palautetaan 50% hinnasta jos on sairaustodistus.

Kilpasarjojen virallinen ilmoittautuminen päättyy 31.5.21 mennessä ja jälki-ilmoittautuminen 23.6.21 mennessä. Avoimien sarjojen (kuntosarjojen) ilmoittautuminen päättyy 23.6 ja jälki-ilmoittautuminen 9.7.21. Paikan päällä ei voi koronatilanteen vuoksi ilmoittautua. Huomioithan että avoimessa sarjassa jos jälki-ilmoittauduit, niin et voi itse vaikuttaa lähtöaikaasi.

Avoimet sarjat nyt rastilippu.fi-palvelussa

Rastilippu.fi-palvelu avoimia sarjoja varten on avautunut Fin5-suunnistusviikon osalta. Löydät palvelusta tietoa myös Kuusamon keskiviikkoisista Pölkky-rasteistä ja Posion tiistaisista iltarasteista.

Vielä viikko aikaa ilmoittautua kilpasarjoihin

Kilpasarjojen virallinen ilmoittautumiskynnys päättyy viikon päästä maanantaina 31.5.2021. Vielä ehdit mukaan. Tällä hetkellä ilmoittautuneita on kilpasarjoissa Irman mukaan 1196 ja kuntosarjoissa 109.

– Odotamme 1500-2500 kilpa- ja kuntosuunnistajaa ja järjestämme kisat terveysturvallisuus edellä,  pääsihteeri Seppo Linjakumpu kertoo.

Tämän vuoksi oheispalveluissa ei tänä vuonna ole mm. muksulaa, pesupaikkaa ja ravintolapalvelut ovat take away-palveluna. Kaikilla muilla paitsi eliittisarjoilla on vapaat lähtöajat eikä eliittisarjoilla ole totuttuun tapaan takaa-ajoa viimeisenä kilpailupäivänä.

Täältä löydät tarkemman ilmoittautumisinfon.

Tervetuloa kisoihin 🙂

 

Ratojen pituudet osakilpailuittain lisätty nettiin

Nettisivuille kilpailuinfon alle on nyt lisätty eri lähtöpaikkojen sarjat, mittakaavat ja matkat.(päivitetty 25.5.21)

Tiedote 19.5.21: Fin5-suunnistusviikon terveysturvallisuusohjeet

Tiedote 19.5.21

Fin5 2021 – suunnistusviikon terveysturvallisuusohjeita Posiolla ja Kuusamossa 11.-16.7.2021

Koronaohjeistus tapahtumaan saapuville 

Koronavirustilanteesta johtuen Fin5 suunnistusviikolle voivat osallistua vain ennakkoon ilmoittautuneet henkilöt. Paikan päällä ilmoittautuminen ei ole mahdollista. Tästä johtuen huomioikaa seuraavat asiat ennen Suunnistusviikolle lähtöä.

Kilpasarjojen (H/D8-95) varsinainen ilmoittautumisporras päättyy ma 31.5.21 klo 23.59 ja jälki-ilmoittautuminen ke 23.6.2021 klo 23.59. Edellä mainitun ajan jälkeen emme voi ottaa enää ilmoittautumisia vastaan. Kilpasarjojen lähtölistat (ilman lähtöaikoja) löytyvät ilmoittautumisajan päätyttyä fin5 2021 -> Tulokset -sivulta.

Kilpasarjoissa on käytössä vapaat lähtöajat pois lukien H/D16-21E -sarjat. Tämä tarkoittaa sitä, että kilpasarjojen osallistujat voivat valita lähtöaikansa jokaiselle kisaviikon kilpailupäivälle 25.6. – 2.7. klo 23.59 välisenä aikana. Tämän jälkeen valitsematta jääneet lähtöajat määrätään satunnaisesti.


Avointen sarjojen kuntosuunnistuksen ennakkoilmoittautuminen päättyy ke 23.6.2021 klo 23.59. 

Avointen sarjojen ilmoittautuneet ovat nähtävissä fin5 2021.fi -> Tulokset -sivulla . Avointen sarjojen kuntosuunnistuksessa on käytössä vapaat lähtöajat, mikä tarkoittaa sitä, että avointen sarjojen kuntosuunnistajat pääsevät valitsemaan lähtöaikansa jokaiselle kisaviikon kilpailupäivälle 25.6. – 2.7. klo 23.59 välisenä aikana. Tämän jälkeen valitsematta jääneet lähtöajat määrätään satunnaisesti.

Avointen sarjojen jälki-ilmoittautuminen päättyy pe 9.7.2021 klo 23.59 – tämän jälkeen emme voi ottaa enää ilmoittautumisia vastaan ja paikan päällä ilmoittautuminen ei ole enää mahdollista. Lisäksi avoimiin sarjoihin jälki-ilmoittautuneille suunnistajille lähtöajat määrätään satunnaisesti.

 Koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi seuraavat kilpailukeskuksen palvelut ovat poikkeavat tämän vuoden suunnistusviikolla:

Muksula-palvelu ei ole käytössä. 

-> Hyödyntäkää kilpasarjojen ja avointen sarjojen vapaavalintaiset lähtöajat.

-> Sen sijaan Labyrintti-toimintapiste (alle kouluikäisille) palvelee jokaisena kisapäivänä. Labyrintistä voit lukea lisää kisalehdestämme paikan päällä  tai ennakkoon sen nettiversiosta.

– Pesupaikka ei ole käytössä.

– Maalissa ei ole juomapistettä .

-> Hellekelillä suosittelemme varaamaan juomapullon mukaan suunnistussuoritukseen.

– Tulostauluja ei ole kilpailukeskuksessa. 

-> Online-tulokset ovat fin5 2021.fi -> Tulokset -sivulla.

– Koiraparkki-palvelu ei ole käytössä. 

– Seuratelttapaikat ovat vain ennakkoon varattavissa 31.5.21 mennessä seppo.linjakumpu@kev.fi. Paikkoja on rajoitettu määrä. Ilman merkattua paikkaa seurateltan pystyttäminen kilpailukeskukseen on kielletty!

Ennen Fin5 2021- suunnistusviikko -matkalle lähtöä:
– Suosittelemme Koronavilkku-sovelluksen lataamista ennakkoon.
– Kilpailuun ja Koillismaalle voi lähteä matkustamaan vain täysin oireettomana.


Fin5 2021- suunnistusviikko -matkan aikana:

– Noudatetaan voimassa olevia hygienia-, turvaväli- ja kasvomaskisuosituksia koko matkan ajan kotipaikkakunnalta Koillismaalle ja takaisin.
– Kasvomaskeja tulee käyttää koko kilpailun ajan (pl. suunnistusviikon suunnistussuoritusten aika) sekä Koillismaan alueella julkisilla paikoilla liikuttaessa.
– Kangaskasvomaskien käyttöä ei suositella huonon suojakapasiteetin takia!: Suosi kirurgista maskia tai esim. bussikuljetuksissa vielä tehokkaampaa FFP2-tason maskia (ilman venttiiliä).
– Kotipaikkakunnalta Koillismaalle ja takaisin kotipaikkakunnalle matkustaessa pyydämme välttämään turhia pysähdyksiä julkisilla paikoilla.
– Koillismaan alueella pyydämme minimoimaan julkisilla paikoilla liikkumisen sekä majoittumaan yhdessä paikassa ja samassa porukassa koko matkan ajan.
– Käydään vain välttämättömät ruokaostokset tekemässä kaupassa.
– Liikutaan pääsääntöisesti vain omassa majoitusryhmässä, kun käydään kisapaikalla tai muualla esimerkiksi retkeilemässä jne.

Fin5 2021-suunnistusviikon aikana: 
– Noudatetaan hygienia-, turvaväli- ja kasvomaskisuosituksia kilpailukeskuksessa ja kisakylässä.
– Käsienpesu/käsidesin käyttö aina, kun tullaan sisälle yleisiin tiloihin.
– Käsienpesu/käsidesin käyttö aina, kun tullaan asiakaspalvelupisteelle (esim. Fin5-info, ravintola- ja kahvilapisteet, kaupat jne).
– Turvavälien pitäminen sekä sisällä että ulkona. Mieluiten 2 metriä, silloin kun se on mahdollista.
– Kasvomaskeja on käytettävä koko tapahtuman ajan kilpailukeskuksessa tai kilpailualueella liikuttaessa.
– Kangaskasvomaskien käyttöä ei suositella niiden huonon suojakapasiteetin takia!: Suosi kirurgista maskia tai esim. bussikuljetuksissa vielä tehokkaampaa FFP2-tason maskia (ilman venttiiliä).
– Suunnistajan on käytettävä omaa kasvomaskia:
-> Bussissa P-alueilta kilpailukeskukseen ja takaisin kulkiessa
-> Lähtöpaikalle kulkiessa ja lähtöpaikalla (ennen lähtöä)
-> Välittömästi maaliin saapumisen jälkeen suunnistussuorituksessa mukana ollut kasvomaski on laitettava päälle.
– Suunnistuksen aikana kasvomaskia ei tarvitse käyttää
– Kasvomaskin hankinta ja käyttövastuu on suunnistajalla

Fin5 2021-suunnistusviikon järjestelyissä tullaan noudattamaan viranomaisten ajankohtaan määräämiä rajoituksia (mm. kokoontumisrajoitukset), joten päivitämme kilpailuohjeita ja koronaohjeistusta tarpeen mukaan. Tervetuloa kisoihin ja kiitos ymmärryksestänne.

Vain ilmoittautuneet pääsevät paikalle – tarkistathan omat tietosi

Voit tarkistaa omat ilmoittautumistietosi seuraavasti:

Kilpasarjojen ilmoittautumiset löytyvät täältä.

Huomioithan että varsinainen ilmoittautumisporras kilpasarjoissa päättyy siis ma 31.5.21 klo 23.59 ja jälki-ilmoittautuminen ke 23.6.21 klo 23.59.

Avointen sarjojen ilmoittautumiset löytyvät täältä

Huom! Avointen sarjojen kuntosuunnistuksen ennakkoilmoittautuminen päättyy ma 23.6.2021 klo 23.59 ja jälki-ilmoittautuminen päättyy pe 9.7.21 klo 23.59. Tämän jälkeen emme voi ottaa enää ilmoittautumisia vastaan ja paikan päällä ilmoittautuminen ei ole enää mahdollista.

 

Vielä ehdit ilmoittautua

Ilmoittaudu mukaan kilpasarjoihin täältä

Ilmoittaudu mukaan avoimiin sarjoihin (kuntosarjat) täältä

Huom. myös rastilippu.fi-palvelu avoimia sarjoja varten on piakkoin avautumassa.

Muista tarkistaa että ilmoittaudut kaikkiin haluamiisisi osakilpailuihin tai koko viikolle.

Tee mahdolliset ilmoittautumismuutokset, seuratelttojen paikkavaraukset tai Rukan kisakylästä kilpailukeskuksiin tarvittavat bussikuljetusvaraukset 31.5.21 mennessä seppo.linjakumpu@kev.fi

Kiitos!