Terveysturvallisuus-ohjeet

Tiedote 19.5.21

Fin5 2021 – suunnistusviikon terveysturvallisuusohjeita Posiolla ja Kuusamossa 11.-16.7.2021

Koronaohjeistus tapahtumaan saapuville 

Koronavirustilanteesta johtuen Fin5 suunnistusviikolle voivat osallistua vain ennakkoon ilmoittautuneet henkilöt. Paikan päällä ilmoittautuminen ei ole mahdollista. Tästä johtuen huomioikaa seuraavat asiat ennen Suunnistusviikolle lähtöä.

Kilpasarjojen (H/D8-95) varsinainen ilmoittautumisporras päättyy ma 31.5.21 klo 23.59 ja jälki-ilmoittautuminen ke 23.6.2021 klo 23.59. Edellä mainitun ajan jälkeen emme voi ottaa enää ilmoittautumisia vastaan. Kilpasarjojen lähtölistat (ilman lähtöaikoja) löytyvät ilmoittautumisajan päätyttyä fin5 2021 -> Tulokset -sivulta.

Kilpasarjoissa on käytössä vapaat lähtöajat pois lukien H/D16-21E -sarjat. Tämä tarkoittaa sitä, että kilpasarjojen osallistujat voivat valita lähtöaikansa jokaiselle kisaviikon kilpailupäivälle 25.6. – 2.7. klo 23.59 välisenä aikana. Tämän jälkeen valitsematta jääneet lähtöajat määrätään satunnaisesti.

Avointen sarjojen kuntosuunnistuksen ennakkoilmoittautuminen päättyy ke 23.6.2021 klo 23.59. 

Avointen sarjojen ilmoittautuneet ovat nähtävissä fin5 2021.fi -> Tulokset -sivulla . Avointen sarjojen kuntosuunnistuksessa on käytössä vapaat lähtöajat, mikä tarkoittaa sitä, että avointen sarjojen kuntosuunnistajat pääsevät valitsemaan lähtöaikansa jokaiselle kisaviikon kilpailupäivälle 25.6. – 2.7. klo 23.59 välisenä aikana. Tämän jälkeen valitsematta jääneet lähtöajat määrätään satunnaisesti.

Avointen sarjojen jälki-ilmoittautuminen päättyy pe 9.7.2021 klo 23.59 – tämän jälkeen emme voi ottaa enää ilmoittautumisia vastaan ja paikan päällä ilmoittautuminen ei ole enää mahdollista. Lisäksi avoimiin sarjoihin jälki-ilmoittautuneille suunnistajille lähtöajat määrätään satunnaisesti.

 Koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi seuraavat kilpailukeskuksen palvelut ovat poikkeavat tämän vuoden suunnistusviikolla:

Muksula-palvelu ei ole käytössä. 

-> Hyödyntäkää kilpasarjojen ja avointen sarjojen vapaavalintaiset lähtöajat.

-> Sen sijaan Labyrintti-toimintapiste (alle kouluikäisille) palvelee jokaisena kisapäivänä. Labyrintistä voit lukea lisää kisalehdestämme paikan päällä  tai ennakkoon sen nettiversiosta.

– Pesupaikka ei ole käytössä.

– Maalissa ei ole juomapistettä .

-> Hellekelillä suosittelemme varaamaan juomapullon mukaan suunnistussuoritukseen.

– Tulostauluja ei ole kilpailukeskuksessa. 

-> Online-tulokset ovat fin5 2021.fi -> Tulokset -sivulla.

– Koiraparkki-palvelu ei ole käytössä. 

– Seuratelttapaikat ovat vain ennakkoon varattavissa 31.5.21 mennessä seppo.linjakumpu@kev.fi. Paikkoja on rajoitettu määrä. Ilman merkattua paikkaa seurateltan pystyttäminen kilpailukeskukseen on kielletty!

Ennen Fin5 2021- suunnistusviikko -matkalle lähtöä:
– Suosittelemme Koronavilkku-sovelluksen lataamista ennakkoon.
– Kilpailuun ja Koillismaalle voi lähteä matkustamaan vain täysin oireettomana.


Fin5 2021- suunnistusviikko -matkan aikana:

– Noudatetaan voimassa olevia hygienia-, turvaväli- ja kasvomaskisuosituksia koko matkan ajan kotipaikkakunnalta Koillismaalle ja takaisin.
– Kasvomaskeja tulee käyttää koko kilpailun ajan (pl. suunnistusviikon suunnistussuoritusten aika) sekä Koillismaan alueella julkisilla paikoilla liikuttaessa.
– Kangaskasvomaskien käyttöä ei suositella huonon suojakapasiteetin takia!: Suosi kirurgista maskia tai esim. bussikuljetuksissa vielä tehokkaampaa FFP2-tason maskia (ilman venttiiliä).
– Kotipaikkakunnalta Koillismaalle ja takaisin kotipaikkakunnalle matkustaessa pyydämme välttämään turhia pysähdyksiä julkisilla paikoilla.
– Koillismaan alueella pyydämme minimoimaan julkisilla paikoilla liikkumisen sekä majoittumaan yhdessä paikassa ja samassa porukassa koko matkan ajan.
– Käydään vain välttämättömät ruokaostokset tekemässä kaupassa.
– Liikutaan pääsääntöisesti vain omassa majoitusryhmässä, kun käydään kisapaikalla tai muualla esimerkiksi retkeilemässä jne.

Fin5 2021-suunnistusviikon aikana: 
– Noudatetaan hygienia-, turvaväli- ja kasvomaskisuosituksia kilpailukeskuksessa ja kisakylässä.
– Käsienpesu/käsidesin käyttö aina, kun tullaan sisälle yleisiin tiloihin.
– Käsienpesu/käsidesin käyttö aina, kun tullaan asiakaspalvelupisteelle (esim. Fin5-info, ravintola- ja kahvilapisteet, kaupat jne).
– Turvavälien pitäminen sekä sisällä että ulkona. Mieluiten 2 metriä, silloin kun se on mahdollista.
– Kasvomaskeja on käytettävä koko tapahtuman ajan kilpailukeskuksessa tai kilpailualueella liikuttaessa.
– Kangaskasvomaskien käyttöä ei suositella niiden huonon suojakapasiteetin takia!: Suosi kirurgista maskia tai esim. bussikuljetuksissa vielä tehokkaampaa FFP2-tason maskia (ilman venttiiliä).
– Suunnistajan on käytettävä omaa kasvomaskia:
-> Bussissa P-alueilta kilpailukeskukseen ja takaisin kulkiessa
-> Lähtöpaikalle kulkiessa ja lähtöpaikalla (ennen lähtöä)
-> Välittömästi maaliin saapumisen jälkeen suunnistussuorituksessa mukana ollut kasvomaski on laitettava päälle.
– Suunnistuksen aikana kasvomaskia ei tarvitse käyttää
– Kasvomaskin hankinta ja käyttövastuu on suunnistajalla

Fin5 2021-suunnistusviikon järjestelyissä tullaan noudattamaan viranomaisten ajankohtaan määräämiä rajoituksia (mm. kokoontumisrajoitukset), joten päivitämme kilpailuohjeita ja koronaohjeistusta tarpeen mukaan. Tervetuloa kisoihin ja kiitos ymmärryksestänne.