Aikaisempiin terveysturvallisuusohjeisiin poiketen (päivitetty 21.6), kilpailijan ei tarvitse kuljettaa maskia mukanaan suunnistaessa, jotta sen voi laittaa maalissa kasvoilleen.

Kunhan riittävät turvavälit pysyvät ulkotiloissa (mieluiten vähintään 2m) niin silloin voi ulkotiloissa liikkua ilman maskia, mutta kaikissa kontaktitilanteissa myös ulkotilanteissa kuten esim. asiakaspalvelutilanteissa on maskipakko. Samoin jos ulkotiloissa tapahtuisi muuten jonoutumista tai ruuhkaa. Pyydämme pitämään riittävät turvavälit aina kun se on mahdollista.

Jos maalissa tulee asiaa itkumuurille, niin kisajärjestäjät tarjoavat siinä kohdin maskin.

Bussikuljetuksissa ja muuten sisätiloissa oleillessa on edelleen maskipakko kuten esimerkiksi kisainfossa Rukan kokouskeskuksessa. Samaa suosittelemme kun käytätte alueen ja matkan varrella olevia palveluita. Muistathan varata itsellesi mukaan riittävästi maskeja, jotta sinulla on maski myös paluukuljetuksissa. Hellesäällä maskien vaihtoväli on lyhyempi nopeamman vettymisen vuoksi.

Emme suosittele kangasmaskeja niiden heikon suojatehon vuoksi.

Lisäksi muistutamme riittävästä käsihygienian tärkeydestä ja riittävistä turvaväleissä niin sisä- kuin ulkotiloissa (mieluiten vähintään 2m).

Tehdään yhdessä terveysturvalliset kisat, jotta me kaikki – niin kilpailijat kuin talkoolaisetkin – pysymme terveinä ja saamme järjestää sekä saamme talkoolaisia järjestämään kisoja alueillamme jatkossakin, kiitos.