Kuusamossa ja Posiolla 11-16.7 suunnistettavan Fin5-Suunnistusviikon järjestelyt ovat hyvässä käynnissä. Helmikuun lopussa 28.2. päättyy toinen edullisempi ilmoittautumisporras ja varsinainen ilmoittautuminen päättyy toukokuun lopussa 31.5. Toki kesäkuussakin ehtii jälki-ilmoittautuneena mukaan 23.6 mennessä sekä kuntosarjoissa vielä paikan päällä.

– Tällä hetkellä ilmoittautuneita kuntosuunnistajat mukaan lukien on 1040. Viime viikkoina on ilmoittautumiset taas lisääntyneet kun toinen ilmoittautumisporras lähestyy, kertoo Fin5-suunnistusviikon pääsihteeri Seppo Linjakumpu.

– Tottakai Covid-tautitilanne vaikuttaa ja terveysturvallisuus edellä menemme. Koillismaalla tautitilanne on onneksi ollut rauhallinen, joten olemme luottavaisia ja teemme suunnittelua yhdessä terveysviranomaisten kanssa, Linjakumpu kertoo.

Kokemusta terveysturvallisten kisojen järjestämisestä alueella on jo esimerkiksi Ruka Nordicista ja tulossa keväällä on myös 9-10.4 televisioitavat hiihdon Suomen Cupin finaalit Rukalla.

– Esimerkkinä miten toimitaan on se, että väljennetään päiviä, jolloin lähtöajat ovat pidemmällä aikavälillä. Lisäksi väljennetään lähtöalueita ja ravintolatoiminnat ovat todennäköisesti take away-systeemillä. Emme kasaa ihmisiä mihinkään paikkaan tiiviisti, Linjakumpu linjaa.

Ilmoittautumaan pääset täältä