Menu

Valvojien lausunnot

Fin5-suunnistusviikon osallistujille

Fin5-suunnistusviikko, kuten moni muukin urheilun suurtapahtuma viime vuonna jouduttiin perumaan Covid19-viruspandemian johdosta ja tulevaisuuden, kuten lähes kaiken yhteiskunnan toiminnan, vaivuttua epäuskoiseen huoleen tulevaisuudesta. Miten meidän tulee käymään? Onko enää paluuta entisenlaiseen vapauteen jne.? Tämä pandemia on vaatinut veronsa, kuten moni aiempikin, muista maailmanlaajuisista surullisista tapahtumista puhumattakaan, mutta ihmiskunnalla on ollut kyky sopeutua uusiin olosuhteisiin ja selviytyä.

Kulunut aika on ollut raskas kaikille osapuolille. Tapahtumajärjestäjät ovat haasteista huolimatta tehneet kaikkensa, jotta Teille saataisiin järjestettyä odottamanne suunnistusviikko. Toki pitää muistaa, ettei tänäkään vuonna vielä muutama kuukausi takaperin ollut aivan varmaa, voidaanko tällaista tapahtumaa järjestää. Siksi toteutamme erilaisia terveysturvallisuustoimia, joita noudattamalla kannamme yhdessä vastuuta niin kanssakilpailijoista kuin tapahtuman järjestäjistä ja kaikista kohdattavista ulkopuolisista. Näin olemme yhdessä valamassa perustaa voida järjestää erilaisia tapahtumia myös tulevana vuonna ja noihin tapahtumiin osallistumisen myös muualta Suomeen tuleville urheilijoille ja turisteille.
Pitää muistaa, ettemme ole tätä Civid19-virusta sen eri variaatioissa vielä onnistuneet voittamaan. Nautitaan siis yhdessä kesästä, joka tätä kirjoitettaessa ainakin eteläisessä osassa maata on erittäin helteinen, sekä lomasta ja tapahtumasta. Fin5-suunnistusviikko poikkeaa pakostikin aiemmista noiden viittaamieni rajoitusten vuoksi, mutta keskittykäämme olennaiseen. Ensi vuonna tavataan uudelleen Fin5-hengessä, näin uskon.
Hyvää Fin5-suunnistusviikkoa kaikille!
Tapani Koskela
Fin5-suunnistusviikon TA, SSL

Lasten ja  nuorten radoista

Lasten ja nuorten ratojen osalta suunnistusviikko etenee nousujohteisesti vaikeusasteen lisääntyessä viikon loppua kohti. Radat sisältävät joka päivä haastavia suunnistustehtäviä ja tarkalla suunnistamisella tullaan olemaan tuloslistalla korkealla. Vanhempien on hyvä kerrata lasten ja nuorison kanssa maastonmuotojen lukemista ja korostaa varmojen pisteiden kautta etenevää suunnistamista. Kaikissa osakilpailuissa ei ole tukena kattavaa polkuverkostoa, joten etenkin suorilla radoilla kompassiin on syytä uskoa ja luottaa. Rasteja on maastossa paljon ja myös lasten ratojen läheisyydessä on suorien ratojen rasteja. Tarkistakaa siis aina koodit!
Esa Hietala
Ratavalvoja, lasten ja nuorten radat
Pudasjärven Urheilijat