Fin5 2021- suunnistusviikon kaksi ensimmäistä kilpailua järjestetään Posion Kirintövaarassa 11-12.7.2021 (su-ma) ja kolme viimeistä Kuusamon Meskusvaarassa 14-16.7.2021 (ke-pe). Itse tapahtuman kisakylä on viikon ajan Kuusamon Rukan kävelykylässä. Matkaa kilpailukeskuksiin kisakylästä on 33-63 kilometriä. Täältä näet yleiskartan ja karttapaloja maastosta eri osakilpailuista.

Maastopohja on kaikilla alueilla tyypillistä koillismaalaista vaaramaastoa, hyväkulkuista ja avointa. Korkeuserot ovat paikoin suuret pitkillä radoilla. Osakilpailut 3.-5. suunnistetaan maastoissa, jotka eivät ole aiemmin olleet kilpailukäytössä. Karttojen päävastaavana toimii Tapio Tahkola ja ratamestaritiimiä johtaa Timo Ronkainen.

– Posion Kirintövaarassa ensimmäisen osakilpailun maasto tarjoaa vauhdikasta keskimatkan suunnistusta rinnerasteilla vaatien hyvää käyränlukua. Toisen osakilpailun pitkällä matkalla korkeuserot ovat suurimmat, valottaa karttojen päävastaavana toimiva Tapio Tahkola.

– Kuusamon puolelle siirryttäessä kolmannen osakilpailun Meskusvaaran Itävaaran maasto keskimatkalla on lienee viikon helpointa ja tasaisinta. Neljännen osakilpailun Meskusvaaran keskimatka puolestaan tarjoaa vaativaa rinnekisaa ja vaaramaastoa.

Viimeinen pitkän matkan osakilpailu käydään Tavivaarassa, joka on tiheämpää aluetta ja jossa on vähemmän korkeuseroja, Tahkola valottaa.