Fin5 2021 – suunnistusviikko on tarkoitus järjestää koronatilanne huomioiden poikkeusjärjestelyin. Tapahtuma järjestetään 11.-16.7.2021, ensin kaksi päivää Posiolla Kirintövaarassa ja yhden välipäivän jälkeen kolme viimeistä osakilpailua Kuusamon Meskusvaarassa. Kilpailukeskukset sijaitsevat tyypillisissä Koillismaan vaaramaisemissa. 

– Koronaepidemia siirsi tapahtumat vuodelta 2020 ja olemme tehneet kovasti työtä voidaksemme järjestää suunnistusviikon turvallisissa olosuhteissa heinäkuussa 2021. Viimeisen vuoden kuluessa Kuusamon Erä-Veikot on järjestänyt useita kansainvälisiä ja kansallisia kisatapahtumia muuttuvat epidemiasäännökset huomioiden. Olemme huomioineet tarkasti viranomaisten ohjeet, joilla olemme pystyneet välttämään epidemian leviämistä tapahtumissa paikkakunnalle, kertoo Fin5 2021- tapahtuman pääsihteeri Seppo Linjakumpu.

– Olemme neuvotelleet useita kertoja alueen terveysviranomaisten, Suomen Suunnistusliiton, Kainuun Rastiviikon ja Jukolan viestin toimijoiden kanssa toimivien ratkaisujen löytämiseksi suunnistusviikon järjestelyihin. Rokotusten ja tiukkojen sulkutoimien ansiosta koronaepidemia on kevään kuluessa saatu Suomessa paremmin hallintaan ja tämä mahdollistaa heinäkuussa tapahtumajärjestelyt osallistujille turvallisella tavalla, toteaa Linjakumpu.

– Suunnistuskilpailujen järjestäminen lisenssiurheilijoille on mahdollista kesällä ilman henkilörajoituksia. Kuntosuunnistusten osalta noudatamme alueen kokoontumisrajoituksia. Kesälle on odotettavissa 50 hengen rajoitus yleisötapahtumissa, joten jaottelua 50 hengen ”lähtöslotteihin” on tarkoitus soveltaa avoimien sarjojen suunnistuksessa. Kisajärjestelyissä noudatetaan Suomen Suunnistusliiton ohjeita turvallisen kisatapahtuman järjestämisessä.

Lähdöissä ovat käytössä vapaat lähtöajat, pois lukien E-sarjat. Nämä ohjeet tullaan tarkentamaan ja ilmoittamaan tapahtuman nettisivuilla, 2021.fin5.fi sekä tapahtuman muissa tiedotuskanavissa ja ohjeissa.

– Kilpailujärjestäjinä olemme luottavaisia, jotta voimme tarjota suunnistaville perheille mieleenpainuvan suunnistusviikon Koillismaalla. Alue tarjoaa kesällä runsaasti nähtävyyksiä ja aktiviteetteja lomaviikon aikana. Pian ilmestyvässä Fin5-kisalehdessä kerrotaan tarkemmin matkailun tarjonnasta. Alueella on runsaasti majoitusvaihtoehtoja, jokaisen omaan makuun. Yhteystietoja löytyy tapahtuman nettisivuilta.

Seuraava ilmoittautumiskynnys umpeutuu 31.5.2021, joten nyt on hyvä aika tehdä päätöksiä Fin5-viikolle osallistumisesta. Toivotamme suunnistajat tervetulleiksi Fin5-suunnistusviikolle, päättää Seppo Linjakumpu.