Menu

Järjestäjien ja alueen tervehdykset

Kilpailunjohtajan terveiset täältä (Fin52021-kisalehti nettiversiona) julkaistu 7.5.21

Mennään metsään

Vihdoinkin saamme järjestää FIN5- suunnistusviikon kilpailut. On hienoa saada suunnistajat Koillismaan metsiin kilpailemaan. Suunnistus sopii kaikenikäisille ja voi olla koko perheen harrastus.

Korona-aika on muistuttanut meitä luonnonvoimista, jotka eivät ole vallassamme. On hyvä olla sopusoinnussa ympäristön kanssa.

Kuusamon tavoittelee kestävää kehitystä, mikä on mahdollista myös suurimpien elinkeinojemme matkailun ja metsätalouden saralla. Hiilineutraalisuustavoitetta edistää hyvin hoidetut vahvasti kasvavat metsät ja matkailun vastuullisuussitoumus.

Meidän tulee kannustaa erityisesti nuoria liikkumaan. Yhä useamman kunto jää aivan liian vähälle huomiolle. Terveelliset elämäntavat ja liikunta ovat onnellisen elämän perusta.

Huippu-urheilu parhaimmillaan innostaa lapsia liikkumaan. Urheiluseurojen työ nuorten liikuttajana on arvokasta. Ohjaajat ja valmentajat voivat vetää yhä uusia nuoria suunnistuksenkin pariin.

Kuusamon väkiluku kasvoi viime vuonna. Uusille kuusamolaisille talkootyöt olisivat hyvä keino tutustua alueen ihmisiin ja paikkakuntaan. Tämäkin tapahtuma on mahdollista vain talkootyön avulla.

Kiitos kaikille suunnistuksen harrastajille FIN5-suunnistusviikon järjestämisestä.

 

Vauhdikasta kisaa!
Ystävällisin terveisin
Jouko Manninen
Kuusamon kaupunginjohtaja

 

Puheenjohtajan tervehdys

Koillismaata parhaimmillaan. Sitä tarjoamme teille hyvät suunnistuksen ystävät näin heinäkuun puolivälin tienoilla. On Fin5-suunnistusviikon aika.

Urheilun ja liikunnan merkeissä teemme esimerkillistä kuntien välistä yhteistyötä, sillä kilpailut järjestetään sekä Posion, että Kuusamon maisemissa.

Oman haasteensa sekä kisajärjestäjille, että kilpailijoille tuo kaksi kisakeskusta suunnistusviikon aikana. Järjestelyorganisaatiomme on kuitenkin hionut tapahtumaa hyvin tunnollisesti ja tehokkaasti, joten olen vakuuttunut siitä, että saamme jälleen hienon urheilujuhlan aikaan.

Onhan tämä jo toinen kerta, kun Fin 5 suunnistuskilpailu on Kuusamon alueella. Toisaalta kaksi kisakeskusta tuo myös vaihtelua kisan edetessä sekä maisemaltaan, kuin myös tapahtumaltaan. Otetaan kaikki ilo siitä irti.

Noin 1800 kilpailijaa ja reilut 400 kuntosuunnistajaa kirmaa metsiimme lähipäivien aikana. Se on upea joukko urheilun parissa kesäänsä viettäviä ihmisiä. Tiedän myös, että urheilijoiden lisäksi alueellemme saapuu suuri joukko huoltajia, perheenjäseniä ja muita suunnistuksen ystäviä seuraamaan kisoja ja nauttimaan Kuusamon ja Posion kesästä ja kauniista maisemista.

Toivon myös, että voitte viivähtää täällä useammankin päivän ja tutustua alueemme nähtävyyksiin ja palveluihin ja näin kokea keskikesän valoisaa taikaa.

Järjestäjien puolesta toivotan Teidät kaikki lämpimästi tervetulleeksi kisoihimme, viihtykää Koillismaalla. Lämpimästi kiitän myös jokaista kisajärjestelyihin osallistunutta liikunnan ystävää. Ilman teitä nämä kisat eivät olisi onnistuneet.

Kiitos myös yhteistyökumppaneillemme hyvästä tuesta.

 

Lämpimästi tervetuloa ja rehtiä ja nautinnollista kisaviikkoa.
Matti Heikkilä
Kuusamon Erä-Veikot ry.
puheenjohtaja